6 Groepen fietsers

Zes groepen fietsers

Aangezien niet iedereen even hard kan fietsen - de één wil graag rustig fietsen, de ander wil alleen maar rammen - kent de HTFC meerdere groepen fietsers, zodat iedereen zich er thuis kan voelen. Zowel ongeoefende fietsers, als (ex-)amateurs komen bij de HTFC aan hun trekken. De trimmers fietsen als echte amateurs, Toerders-3 doen het rustiger aan. En dan hebben we natuurlijk ook de vervente MTB'ers, die het hele jaar lekker door de bossen fietsen.

Toerders-4

De meest rustige en recreatieve groep is de groep van Toerders 4 (T4). Deze groep is ontstaan uit een aantal oud-leden van Toerders 3, die vonden dat het tempo van de Toerders 3 groep soms toch nog te hoog lag, en zij besloten om als Toerders 4 samen door te fietsen, in een recreatief tempo. Het is een kleine groep waar gezelligheid voorop staat. Na het fietsen wordt er onder het genot van een kop koffie nagepraat over de mooie rit die gemaakt is. Het is elke keer weer een verassing waar de route naar toe gaat. Het navigeren gaat uit het blote hoofd. De snelheid ligt rond de 22 a 23 kilometer per uur. Er wordt op dinsdagmiddag om 13.30 en op zondagochtend om 9.00 gestart vanaf het DVO gebouw.

Toerders-3

toerders_3

De toerders_3 (T3) fietsen rustig. De groep bestaat uit een aantal veteranen, een aantal dames en andere leden die niet meer zo nodig hard hoeven te fietsen. Het is gezelligheid troef. Dinsdagmiddag en natuurlijk op zondagochtend wordt er gereden, de routes zijn prachtig, de sfeer hartstikke leuk.

Toerders-2

toerders_2

Deze groep (T2) is het meest geschikt voor de beginnende fietser, omdat hierin een normaal fietstempo wordt aangehouden en het gezelligheids-element eveneens een belangrijke factor vormt, waardoor gemakkelijk contacten worden gelegd. Als het even kan wordt er op de trainings-avond (woensdag, 19.00 uur) een koffiepauze ingelast, niet zozeer omdat de vermoeidheid toe zou slaan dan wel de omstandigheid dat het gewoon gezellig is, menige mop rolt hier dan ook over de tafel! Bovendien kun je deze groep een beetje als graadmeter gebruiken voor je eigen mogelijkheden. Eigenlijk zou ieder aspirant lid verplicht moeten worden om eerst een paar avonden met deze groep mee te fietsen, maar ja we houden niet zo van opgelegde verplichtingen, maar slecht is het zeker niet! Ritafstand ca. 50 km.

Toerders-1

toerders_1

Bij toerders-1 (T1) ligt de nadruk veel meer op prestatie en conditieverbetering. De rijsnelheid is dan ook beduidend hoger dan die van de Toerders 2. Als je hierin meerijdt dan is ervaring in het rijden in groepsverband een "must". Een prima groep om je met anderen te meten. Maar zoals je ook wel eens in advertenties ziet: "zonder ervaring gelieve u niet te solliciteren" Ritafstand ca 70 km.

Trimmers

De deelnemers van deze groep zijn over het algemeen uitstekend getrainde fietsers met veel ervaring waarbij het gezelligheidsaspect van minder betekenis is en waarin puur prestatiegericht wordt gereden. Menig trimmer heeft in het verleden zijn sporen verdiend bij het amateur-wielrennen.

Daar waar bij de andere groepen sterk opgelet wordt of je het wel bij kunt houden, is het hier meer: zie dat je er bij blijft en zoniet, trainen maar! Dat wil niet zeggen dat er geen sportiviteit zou zijn, maar wel dat er van je verlangd wordt dat je conditie op een niveau is dat je de ander niet belemmert in z'n trainingsopbouw. Ritafstand tussen 70 en 90 km.

MTB'ers

mtb_ers


Vanaf het jaar 2003 bestaat er een speciale MTB-afdeling. Het mountainbiken wordt steeds populairder, en een aantal leden wil dat ook 's zomers gewoon blijven doen. De bossen rond Haaksbergen zijn prachtig. De contacten met landeigenaren en boswachters zijn prima. Er wordt niet asociaal maar zeer gedisciplineerd gereden, en gevoelige natuurgebieden worden gemeden. Iedereen kan de club bijhouden, steeds wordt er gewacht op elkaar, want het motto is "samen uit, samen thuis".